English
  • Serbian
  • Montenegrin
  • Croatian
  • Bosnian
  • English
Fair price & fast buy/sell

Vesnić i Lalušić najavili sezonu 2016

Objavljeno : Petak, 11. 03. 2016. - 11:51

Na press konferenciji održanoj u beogradskom Medija Centru u četvrtak 10. marta srpski automobilistički klubovi EKO racing team Vesnić i Lein racing održali su konferenciju za novinare na kojoj su predstavili veoma ambiciozne zajedničke planove za sezonu 2016.

Za one manje upućene Lein racing se već dve godine takmiči u okviru prestižnih serija FIA ETCC i Seat Eurocup dok je Vesnićeva ekipa nakon dominacije u šampionatu Srbije i regionu zadnjih nekoliko sezona bez premca u šampionatu centralne Evrope. Saradnja dva kluba započela je još prošle godine na trci evropskog kupa u češkom Brnu. Na poziv Lein racinga Milovan Vesnić je priskočio u pomoć da svojim iskustvom u pripremi takmičarskih automobila pomogne Mladenu Lalušiću i Dejanu Bulatoviću koji su tada branili boje novosadske ekipe. Rezultati nisu izostali i već tada su zapole priče o eventualnim zajedničkim nastupima. Tokom zime je došlo do konačnog dogovora, spoja mladosti i iskustva, ali i fuzionisanja dva tima. Milovan Mikica Vesnić je na sebe pre svega preuzeo ulogu mentora devetnaestogodišnjem Lalušiću, šefa tima ali i aktivnog takmičara.

www.auto-balkan.rs

„Pred nama je veoma naporna sezona koja će obuhvatiti možda i 30 nastupa širom Evrope.“ – poručuje Vesnić – „Mladen će voziti kompletnu sezonu FIA ETCC-a (evropski kup turing automobila) a zajedno ćemo nastupati u okviru FIA CEZ serije (šampionat centralne Evrope) i to u sprint (pojedinačno u trkama od po 25 minuta) kako i u endurance kategoriji (trka koja traje 1h i podrazumeva zamenu vozača). Što se mene tiče planirao sam i start na poslednje dve trke šampionata Evrope jer na žalost fizički nismo u mogućnosti da pripremimo drugi automobil za prve dve trke koje se u aprilu voze u Francuskoj i Slovačkoj pa samim tim nema potrebe trošiti sredstva za sezonu koja je unapred izgubljena. U ETCC-u ćemo nastupati pod imenom ASK Lein racing dok će u CEZ-u tim nositi ime ASK EKO Lein racing team Vesnić. Takođe moram napomenuti da će kompletnu podršku od logistike do mehaničarskih usluga vršiti moja ekipa. Želim posebno da se zahvalim Lein racingu na ukazanom poverenju ali i kompaniji EKO, Dunlopu i ostalim sponzorima bez kojih ne bih mogao da se takmičim na vrhunskom nivou.“

Ostatak vesti na sajtu: garaza.rs