English
  • Serbian
  • Montenegrin
  • Croatian
  • Bosnian
  • English
Fair price & fast buy/sell

KARTING U KRUŠEVCU UGLEDAO SVETLOST DANA

Objavljeno : Nedelja, 24. 04. 2016. - 12:35

Saradnjom Auto-moto saveza Srbije i Auto-moto saveza Kruševca, danas je otvorena karting staza nedaleko od aerodroma u Kruševcu. Direktori ova dva udruženja, Mirko Butulija ispred AMSS i Velibor Jovanović ispred AMSK izrazili su veliku radost, jer će ljubitelji atomobilizma konačno imati priliku da uživaju u vožnji ovih četvorotčkaša.

Iako trenutno postoji samo šest karting vozila, čelnici projekta obećavaju da će taj broj, kao i uslovi generalno sigurno biti bolji, a posećenost kako domaćih vozača, tako i gostiju grada Kruševca, velika.
Mirko Butulija ukazao je na postignute rezultate Auto-moto saveza Srbije, istakavši da je do sada obnovljeno mnogo napuštenih i oronulih poligona, koji su neverovatan potencijal za karting kao sport i neki vid turističke ponude. Afirmisanost automobilizma u Srbiji, prema rečima Butulije, počeo je da se uzdižena jedan viši nivo, poput onih u međunarodnim okvirima.

Karting krusevac

Posećenost otvaranja karting staze obradovala je kako Velibora Jovanovića, tako i gradonačelnika Kruševca, Dragog Nestorovića, koji je poslovanje sa AMSS-om opisao kao jedan uspešan odnos, koji pretenduje da dobije jači intenzitet.

Autor: Snežana Čenad